grmoclimb.net Living the Dream.

Zen

 Zadnja odprava

#2 Balkan tour 2014

Več novic iz odprave... 
 
 Zadnje v galeriji

Celotna galerija
2017

 
 Zadnja smer

Podrobneje
Sreča na vrvici, Planjava

 


Novice


Spider.

Andrej je v soboto 12.5. v Anića kuku preplezal smer Spider (8a, 350m) in tako opravil tretjo prosto ponovitev te smeri. Tanja pa je isti dan kot prva v navezi opravila s prosto ponovitvijo Jenjave (7a+, 350m). Nadvse uspešen vikend!
 

Skoraj natanko leto dni nazaj (13.5.2006) je Andej v steni Anića kuka zlezel smer Cupido, 8a. In tokrat mu je v soboto 12.5. uspelo prosto preplezati še drugo smer te težavnosti, Lukićevo mojstrovino Spider (8a, 7c obv. 350m). To je bil čisti fajt do konca, v Grmekovem stilu, kjer se vse do zadnjega raztežaja ni vedelo ali mu bo uspelo ali ne.

Tokrat se je za Andrejevo spremstvo ponudil Zagorac - Igor Čorko, Andrejev stari soplezalec, ki je bil lani prav tako uspešen v Cupidu. Hvala ti Zagorac! Smer je leta 2003 kot prvi preplezal Marko Lukić, v lanskem letu pa je sledila druga prosta ponovitev, katero je opravil Slovak Slavo Mitro. Ocene v Spiderju so sledeče: 6c, 6c, 7a+, 7c+, 7c+/8a, 8a, 7a, 7b, 7b, 7b.

Po Andrejevih besedah je bilo njegovo plezanje ves čas na meji padca. V tretjem raztežaju se mu je tik pod štantom odlomil grif in neugoden občutek se je zasidral. Ko se mu je v naslednjem raztežaju odlomil naslednji večji grif je bilo še slabše. Najtežji raztežaj je uspel preplezati v tretjem poskusu, kar je še dodatno izpilo prepotrebno moč za preostale raztežaje. A je šel na vse ali nič. V predzadnjem raztežaju bi bil morebiten padec zagotovo odmik od uresničitve projekta. Kljub temu, da je imel zgolj nagledano okvirno linijo kam je treba plezati je uspešno preplezal še zadnja dva cuga in veselje je bilo nepopisno! Trije obiski Dinkota z Zagorcem! 

Jaz, Tanja sem isti dan stiskala grife v smeri Jenjava (7a+, 350m), katero sem sicer z Lukatom ml. že uspela preplezati prosto pred tremi vikendi, a kot druga v najtežjih raztežajih. Že od nekdaj imam za cilj, da v težjih smereh najtežje raztežaje preplezam kot prva. Zato sem tokrat naprosila Mojco Hribar, da me je šla varovat. In je šlo, kljub že prav poletnim temperaturam. Prvi in tretji raztežaj sem preplezala iz prve, v drugem pa sem obnovila gibe v detajlu in ga potem zlezla. Sedaj mi po Infinitu in Jenjavi za letos ostane še en projekt. Upam, da ga poletje ne posrka vase.  

V nedeljo sta nato Andrej in Zagorac preplezala Ultimate fight (7b, 350m), z Mojco pa sva odguzili Ljubljansko (6a+, 220m) katero je Mojca zmogla prosto kot prva.


Na sliki Andrej v predzadnjem raztežaju (7b), kjer so ga od utrujenosti že krepko grabili krči v roke.

 

 
 


just GrmO

2011-02-09
Triglav, impressive winter ascent

Luka Krajnc and Andrej Grmovsek carried out hard winter ascent up the North Face of Triglav (2864m) Sanjski Joža (VI/V,M7+, 1050m).
2010-09-20
How was it in Canada? WILD!

On the expedition to the Cirque of the Unclimbables Tanja and Andrej were fascinated by the sheer wilderness of Canadian North. They went trough real wilderness adventure with lot of good climbing, to much bush hiking and not enough scenic paddling!
2010-07-20
Via Sandro Pertini and Via Cattedrale

Luka Krajnc and Andrej Grmovšek finsihed short visit to the Dolomites with the first free ascent of Via Sandro Pertini, Cima Grande (7c, 250m) and free ascent of the magnificent Via Cattedrale (8a+ or 8a, 650m, 850m long), Marmolada.
2010-01-26
Perfect winter climbing conditions in Slovenian Alps

This winter brings almost unreal conditions to most of the Slovenian alpine walls and an increasing number of Slovenian alpinists found real climbing treasures in the hills!
2009-10-01
Are we afraid of sharks?

Famous and still unclimbed Meru Sharks Fin had turned away jet another climbing team. Beginners lessons for “old experts?” Silvo, Marko and Andrej.
2009-06-18
When everything goes well!

Andrej fight to the end ... and at the end did a one-day free ascent of route Donnafugata, 8a, 750m, Torre Trieste.
2009-05-29
Perfect Morocco

The expedition to Morocco was really great. We were enraptured with its diversity and hospitability of the local people. And especially with unbelievably amounts of reddish walls, one of the best limestone climbing cliffs we know!
2009-03-31
NO winter SIESTA

Amazing busy winter season for Andrej and Marko with some really good and well done routes around Alps like Illuminati and No Siesta! Great climbers on great routes and they don't have any siesta!

2008-09-07
Climbing in South Greenland

Really great climbing expedition, on which we found excelent rock, great weather, many long routes, good friends, beautiful nature and perfect timing.

2008-02-08
Free Mix Lines above Chamonix

Good winter season above Chamonix during which Andrej and Marko were looking for good and chalenging mix routes.


Show all news
Oblikovanje in izvedba: Branko Ivanek, 2005  © [grmoclimb.net] Tanja & Andrej Grmovšek, 2005 - 2024