grmoclimb.net Living the Dream.

Zen

 Zadnja odprava

#2 Balkan tour 2014

Več novic iz odprave... 
 
 Zadnje v galeriji

Celotna galerija
2017

 
 Zadnja smer

Podrobneje
Sreča na vrvici, Planjava

 


Novice


Živel 1. maj. Živela južna Francija.

Prvomajske praznike sva raztegnila v desetdnevni obisk plezališč, sten in mest južne Francije. Provansa naju je ponovno uročila! Že sedaj komaj čakava na naslednje snidenje.
 

Že zelo dolgo se nisva na pot podala z namenom zgolj "sajtat" v plezališčih. In že zelo dolgo sva načrtovala daljši obisk plezališč južne Francije. Očitno dovolj dolgo, da je ideja dozorela in sva jo le uspela uresničit.

Tako sva se vsa neučakana na pot v Francijo podala že v četrtek (26.4.)  popoldne in v petek sva že pridno raziskovala plezališče La Turbie / Cap d' Ail, ki se razprostira nad Monakom. Naslednji dan se nama je pridružila še polnočlanska zasedba družine Lukić s katerimi smo nato uživali v naslednjih dnevih. Še en dan smo plezali v Turbie, zvečer raziskovali nočni Monako in se naslednji dan celo kopali v morju.

Nato smo se po slikovitem kanjonu - pravi geološki učilnici ob reki Var napotili proti Verdonu. V Verdonu so nas pričakali polni kampi, nevihtno vreme in množica smeri. Andrej in Luka sta preplezala izbor naj raztežajev v smereh Les rideaux de gwendal & Pichenibule & Ctuluh (7b, 280m). Izplezala sta v silovitem vetru in tik pred nevihto, ki je prinesla močen dež in celo sodro. Z Alenko sva se v naslednjem vetrovnem dnevu ubadali z množico plezalcev na abzajlu in izplezali ven po super lepi smeri Sucepe (6b+, 150m). Andrej in Luka pa sta plezala krajše, a zlizano zabeljene smeri iz vrha Carelle. Močnejše poslabšanje vremena naslednji dan nas je prisililo, da smo se premaknili proti jugu.

Mimo lavendlovih polj smo prispeli v bolj vinoroden okoliš, ter v mirno skoraj idilično dolinico, kjer se nahaja plezališče Chateauvert. Kljub temu, da je zjutraj precej deževalo, so se smeri neverjetno hitro posušile in popoldne smo že pretegovali svoja telesa v skali, ki je na otip in pogled prej podobna peščenjaku kot pa dolomitu. Tudi naslednji dan smo nadvse uživali v odličnih smereh v glavnem sektorju, ki nam je nudil zavetje pred plohami. Vredno obiska!

Z Andrejem naju je raziskovalna žilica nato popeljala po noro dobri obali med St. Raphaelom in Nico, kjer se v Pic de Roux najdejo nad morjem dvigajoče se rdečkaste skale. Noro lepo! Vreme se je še kar mešalo, a tudi sonce je znalo pokukati izza črnih oblakov. Naslednji dan sva slučajno odkrila verjetno enega izmed boljših sektorjev v okolici Monaka. Plezala sva v plezališču med vasicama Peillon in Peille, ki ima sedem ogromnih sektorjev s krajšimi pa tudi daljšimi smermi. Prijetna sprememba je, da smeri niso natišane ena v drugo in da so kot nove - torej za spremembo niso zlizane.

In tako je šlo najinih deset dni naokoli. Na poti proti Sloveniji sva se v Vicenzi šla pretegnit še v plezališče Lumignano, ki je le 10km oddaljeno od avtoceste. Pravzaprav ogromno plezališče na robu gričkov, z ogromno sektorji, ki so obrnjeni v vse smeri. Ni slabo, za to kjer je.

 

Oglejte si fotogalerijo ...
 


just GrmO

2011-02-09
Triglav, impressive winter ascent

Luka Krajnc and Andrej Grmovsek carried out hard winter ascent up the North Face of Triglav (2864m) Sanjski Joža (VI/V,M7+, 1050m).
2010-09-20
How was it in Canada? WILD!

On the expedition to the Cirque of the Unclimbables Tanja and Andrej were fascinated by the sheer wilderness of Canadian North. They went trough real wilderness adventure with lot of good climbing, to much bush hiking and not enough scenic paddling!
2010-07-20
Via Sandro Pertini and Via Cattedrale

Luka Krajnc and Andrej Grmovšek finsihed short visit to the Dolomites with the first free ascent of Via Sandro Pertini, Cima Grande (7c, 250m) and free ascent of the magnificent Via Cattedrale (8a+ or 8a, 650m, 850m long), Marmolada.
2010-01-26
Perfect winter climbing conditions in Slovenian Alps

This winter brings almost unreal conditions to most of the Slovenian alpine walls and an increasing number of Slovenian alpinists found real climbing treasures in the hills!
2009-10-01
Are we afraid of sharks?

Famous and still unclimbed Meru Sharks Fin had turned away jet another climbing team. Beginners lessons for “old experts?” Silvo, Marko and Andrej.
2009-06-18
When everything goes well!

Andrej fight to the end ... and at the end did a one-day free ascent of route Donnafugata, 8a, 750m, Torre Trieste.
2009-05-29
Perfect Morocco

The expedition to Morocco was really great. We were enraptured with its diversity and hospitability of the local people. And especially with unbelievably amounts of reddish walls, one of the best limestone climbing cliffs we know!
2009-03-31
NO winter SIESTA

Amazing busy winter season for Andrej and Marko with some really good and well done routes around Alps like Illuminati and No Siesta! Great climbers on great routes and they don't have any siesta!

2008-09-07
Climbing in South Greenland

Really great climbing expedition, on which we found excelent rock, great weather, many long routes, good friends, beautiful nature and perfect timing.

2008-02-08
Free Mix Lines above Chamonix

Good winter season above Chamonix during which Andrej and Marko were looking for good and chalenging mix routes.


Show all news
Oblikovanje in izvedba: Branko Ivanek, 2005  © [grmoclimb.net] Tanja & Andrej Grmovšek, 2005 - 2024