grmoclimb.net Living the Dream.

Zen

 Zadnja odprava

#2 Balkan tour 2014

Več novic iz odprave... 
 
 Zadnje v galeriji

Celotna galerija
2017

 
 Zadnja smer

Podrobneje
Sreča na vrvici, Planjava

 


Novice


2. tekma SP v lednem plezanju, Saas Fee 2007

Jaaaaa! Pa mi je uspelo, priti v finale! Pretekli vikend se je v Švici odvijala druga tekma za svetovni pokal, ki je bila hkrati svetovno prvenstvo v težavnosti. Nova svetovna prvakinja v težavnosti je tako postala neustavljiva Jenny, svetovni prvak pa naš dober znanec Evgenij.
 

Trenutno imam tempo, da se komaj dohajam. Štiri pretekle dni smo preživeli v idiličnem Saas Feeju, kjer se je tudi letos odvila odlično organizirana tekma. Lani sem se prav tukaj prvič udeležila tekme za SP v lednem plezanju, letos pa sem komaj čakala na trenutek resnice - ali sem kaj napredovala, ali sem kaj boljša. In želja po finalu se mi je uresničila! V petkovi kvalifikacijski smeri sem priplezala do vrha in dosegla 7. mesto, nato sem v sobotnem jutranjem polfinalu plezala še malo bolje, spet bila pod vrhom in se uvrstila na 6. mesto. Popoldanski finale je bil s tem v žepu, utrujenost pa tudi. V finalu sem bila že na pol smeri tako utrujena, da sem le z živalskim fajtom, do konca in naprej priplezala na končno 7. mesto!!! Mater sem bila navita, ampak srečna pa tudi!

Moji soreprezentanti so se tudi trudili. Matevž je s svojo neverjetno tehniko v hitrosti izločil nekaj hitrih Rusov in dosegel odlično končno 5. mesto! V težavnosti pa je bila borba med mnogimi, kjer so najboljši res plezali najboljše. Malo smole je nekaterim odnesla polfinale, a prinesla neprecenljive izkušnje za naprej. Rezultate in letošnje slike lahko najdete na naslednji povezavi: http://www.mountain-life.ch/iwc/


Jutri, v sredo 7. februarja ste prisrčno vabljeni na edinstven in neponovljiv večer ženskega plezanja v Cankarjev dom, kjer bomo ob 19h Tina, Sandra in jaz predstavile naš projekt "tranGOgirls". Več informacij je na naslednji povezavi: http://www.grmoclimb.net/?str=10&pid=59
Nato pa se po predavanju naša reprezentanca takoj odpravi na pot na naslednjo tekmo SP v lednem plezanju v Romunijo, v Busteni, ki se začne v četrtek, 8. februarja. Tudi tokrat nas boste lahko spremljali v živo! Več informacij in povezavo na kamero boste našli na naslednji povezavi: http://www.iwcbusteni.ro/

Pogled v žrelo garažne hiše v Saas Feeju, kjer iz desetega nadstropja pod površjem po finalnih smereh mimo množice gledalcev priplezaš v tretje nadstropje. Nepozabno doživetje tako za tekmovalce, kot za gledalce! foto: T.Grmovšek

 
 


just GrmO

2011-02-09
Triglav, impressive winter ascent

Luka Krajnc and Andrej Grmovsek carried out hard winter ascent up the North Face of Triglav (2864m) Sanjski Joža (VI/V,M7+, 1050m).
2010-09-20
How was it in Canada? WILD!

On the expedition to the Cirque of the Unclimbables Tanja and Andrej were fascinated by the sheer wilderness of Canadian North. They went trough real wilderness adventure with lot of good climbing, to much bush hiking and not enough scenic paddling!
2010-07-20
Via Sandro Pertini and Via Cattedrale

Luka Krajnc and Andrej Grmovšek finsihed short visit to the Dolomites with the first free ascent of Via Sandro Pertini, Cima Grande (7c, 250m) and free ascent of the magnificent Via Cattedrale (8a+ or 8a, 650m, 850m long), Marmolada.
2010-01-26
Perfect winter climbing conditions in Slovenian Alps

This winter brings almost unreal conditions to most of the Slovenian alpine walls and an increasing number of Slovenian alpinists found real climbing treasures in the hills!
2009-10-01
Are we afraid of sharks?

Famous and still unclimbed Meru Sharks Fin had turned away jet another climbing team. Beginners lessons for “old experts?” Silvo, Marko and Andrej.
2009-06-18
When everything goes well!

Andrej fight to the end ... and at the end did a one-day free ascent of route Donnafugata, 8a, 750m, Torre Trieste.
2009-05-29
Perfect Morocco

The expedition to Morocco was really great. We were enraptured with its diversity and hospitability of the local people. And especially with unbelievably amounts of reddish walls, one of the best limestone climbing cliffs we know!
2009-03-31
NO winter SIESTA

Amazing busy winter season for Andrej and Marko with some really good and well done routes around Alps like Illuminati and No Siesta! Great climbers on great routes and they don't have any siesta!

2008-09-07
Climbing in South Greenland

Really great climbing expedition, on which we found excelent rock, great weather, many long routes, good friends, beautiful nature and perfect timing.

2008-02-08
Free Mix Lines above Chamonix

Good winter season above Chamonix during which Andrej and Marko were looking for good and chalenging mix routes.


Show all news
Oblikovanje in izvedba: Branko Ivanek, 2005  © [grmoclimb.net] Tanja & Andrej Grmovšek, 2005 - 2024