grmoclimb.net Living the Dream.

Zen

 Zadnja odprava

#2 Balkan tour 2014

Več novic iz odprave... 
 
 Zadnje v galeriji

Celotna galerija
2017

 
 Zadnja smer

Podrobneje
Sreča na vrvici, Planjava

 


Novice


Vail in Amphibian! Aspen ter zimske radosti.

Drugi teden Andrejevega bivanja tukaj sva prezivela tako aktivno kot prvi.

Tanja je v Vailu preplezala svojo do sedaj najtežjo miks smer "Amphibian", katero je NP preplezal tudi Andrej. Preplezala sva še več dobrih smeri in s tem zaključila najino tokratno prvo miks plezalno odpravico.
V Aspnu sva se nekaj dni preganjala po s prvovrstnim celcem zabasanih stminah. Super smučarija! In Tanja je v ACESu imela predavanje o svoji plezalni poti.
 

Žal sem Andreja pravkar oddala na letališču, ker je že moral domov, jaz pa ostanem tukaj še aktivnosti polnih deset dni.

V zadnjem tednu sva bila še dvakrat v Vailu in oba sva plezala zelo dobro in bila temu primerno uspešna. Tanja je preplezala prvi raztežaj smeri "Amphibian" (M8+) in s tem ponovno dvignila svojo mejo.  Gre za eno izmed bolj slavnih smeri na svetu, ki je desetletje nazaj veljala za najtežjo miks smer. Smer se že v prvem raztežaju krepko prevesi, ima pa odlične huke v neverjetno pokasto razčlenjenem apnencu. Andrej je smer preplezal na pogled.
Andrej je na pogled preplezal še smer "Redbull and Vodka" (M9-) in zaradi odlomljenega oprimka pri sajtu padel čisto pod vrhom smeri "Fatman and Robin" (M9), v smeri je nato uspel v drugem poskusu, ko je odlomil večstokilsko svečo. Pravzaprav je Andrej  preplezal vse smeri, ki se začnejo iz tal in ostalo mu je le še zgornje nadstropje (drugi raztežaji smeri), v katerih pa zaradi pretoplega vremena niso bile narejene potrebne ledne sveče ali pa so bile obstoječe vesine super nevarne. Tanja je uspela še v eni najlepših lažjih smeri "The Frigid Inseminator" (M6).
Najino skupno plezanje v Coloradu se je končalo in je bilo res super! Preplezala sva množico lažjih miksov, kateri še kako primanjkujejo pri nas doma. Nisva se zaganjala v pretežke smeri, ker je bil najin čas plezanja tukaj odmerjen. Odlične priprave za Tanjin nastop na Ouray Ice Festivalu, kjer tekmuje v sredo, 11. januarja (povezava na Ouray je http://www.ourayicefestival.com )

Ker pa je Aspen sinonim za odlično smučanje, sva Andrejevo skupaj zašito nogo le nekako spravila v pancar in se dva dni preganjala po tukajšnjih res strmih terenih. Ko najdeš še kaj celca je taka uzivancija, da samo še juckaš! In seveda je najboljša smučarija vedno na najbolj nemogoče dneve, ko komaj kaj vidiš pred sabo. En dan pa sva se se preganjala na tekaških - skejt smučkah in lovila tukajšnji redek zrak (Aspen leži namreč na več kot 2500m).

V sredo 4.1.2006 sem imela v ACESu, v Aspnu predavanje o moji plezalni poti in je bilo prav fino (povezava na http://www.aspennature.org/winter_programs.cfm?pid=382&cid=17 ). V svoji angleščini sem nehote poskrbela za marsikatero zanimivo izjavo.

 

Oglejte si fotogalerijo ...
 

Povezava http://www.grmoclimb.net/?str=7&aid=18 FOTOGALERIJA ASPEN


just GrmO

2011-02-09
Triglav, impressive winter ascent

Luka Krajnc and Andrej Grmovsek carried out hard winter ascent up the North Face of Triglav (2864m) Sanjski Joža (VI/V,M7+, 1050m).
2010-09-20
How was it in Canada? WILD!

On the expedition to the Cirque of the Unclimbables Tanja and Andrej were fascinated by the sheer wilderness of Canadian North. They went trough real wilderness adventure with lot of good climbing, to much bush hiking and not enough scenic paddling!
2010-07-20
Via Sandro Pertini and Via Cattedrale

Luka Krajnc and Andrej Grmovšek finsihed short visit to the Dolomites with the first free ascent of Via Sandro Pertini, Cima Grande (7c, 250m) and free ascent of the magnificent Via Cattedrale (8a+ or 8a, 650m, 850m long), Marmolada.
2010-01-26
Perfect winter climbing conditions in Slovenian Alps

This winter brings almost unreal conditions to most of the Slovenian alpine walls and an increasing number of Slovenian alpinists found real climbing treasures in the hills!
2009-10-01
Are we afraid of sharks?

Famous and still unclimbed Meru Sharks Fin had turned away jet another climbing team. Beginners lessons for “old experts?” Silvo, Marko and Andrej.
2009-06-18
When everything goes well!

Andrej fight to the end ... and at the end did a one-day free ascent of route Donnafugata, 8a, 750m, Torre Trieste.
2009-05-29
Perfect Morocco

The expedition to Morocco was really great. We were enraptured with its diversity and hospitability of the local people. And especially with unbelievably amounts of reddish walls, one of the best limestone climbing cliffs we know!
2009-03-31
NO winter SIESTA

Amazing busy winter season for Andrej and Marko with some really good and well done routes around Alps like Illuminati and No Siesta! Great climbers on great routes and they don't have any siesta!

2008-09-07
Climbing in South Greenland

Really great climbing expedition, on which we found excelent rock, great weather, many long routes, good friends, beautiful nature and perfect timing.

2008-02-08
Free Mix Lines above Chamonix

Good winter season above Chamonix during which Andrej and Marko were looking for good and chalenging mix routes.


Show all news
Oblikovanje in izvedba: Branko Ivanek, 2005  © [grmoclimb.net] Tanja & Andrej Grmovšek, 2005 - 2024