grmoclimb.net Living the Dream.

Zen

 Zadnja odprava

#2 Balkan tour 2014

Več novic iz odprave... 
 
 Zadnje v galeriji

Celotna galerija
2017

 
 Zadnja smer

Podrobneje
Sreča na vrvici, Planjava

 


Novice


Popotovanje v Rim in naprej

Naše "popotovanje v Rim" in naprej se nadaljuje. Mala Tara, ki je glavna akterka zadnjih nekaj mesecev je pravi cukr...
 

Danes, 2. decembra je bil moj uraden rok poroda, a s Taro sva že mesec dni doma in stara je že 8 tednov! Tako dobro smo utečeni, da že načrtujemo nove družinske podvige (prilagojene razmeram, seveda).

Iz porodnišnice so naju (na moje veselje) odpustili že 29. oktobra, zato ker je bilo s Taro vse v redu in ker sva se tako dobro dojili. Domov sva prišli s Tarinimi 1780 g ter tremi tedni starosti,  pravzaprav v "35. tednu nosečnosti". 

Še vedno sem mnenja, da je bila celotna izkušnja čisto v redu oziroma vsaj vzela sem jo za takšno, kljub temu da mi je voda začela odtekati v 31. tednu in da sem rodila v 32. tednu nosečnosti. K sreči je bilo z malecko vse v najlepšem redu od vsega začetka ter je v redu še sedaj in sploh ne zgleda več kot nedonošenček.

Če bi mi kdo prej rekel, da bom mesec dni preživela v bolnici, mu sprva ne bi verjela, potem pa rekla če je malo nor. Ko pomislim nazaj sem se v bolnici počutila kot da bi bila na kakšni plezalni odpravi. Imela sem cimro s katero sem prebivala v isti sobi 24/7, skupaj sva reševali težave in nove neznanke, občasno je bila glavna tema pogovora hrana in stranišče, pa seveda razmere ter detajli črpanja mleka in tudi bolj normalne teme ki se niso vrtele okoli dojenčkov..., vsakih nekaj ur so nam skuhali in pripeljali hrano, vsake toliko je "stena poklicala" na intenzivni oddelek. Res, skoraj kot na odpravi v Pakistanu ;-)

Mesec dni kasneje ugotavljam, da je Tara po mesecu in pol nejokanja našla svoj glas, da je zelo lepo pridobila na teži (saj ima že čez tri kilograme in to zgolj z dojenjem) ter da je za svoja starša še vedno čudež in najlepša punca. Načrti za družinska potovanja se že kujejo, dopust je že rezerviran...

Imamo se fajn.

 

ps: ker med letom nisem imela odvečnega časa za zapisovanje novic na najini spletni strani se tudi moja nosečnost ni pojavila med novicami ... bom skušala kaj napisati za nazaj, saj se mi je dogajalo, na veliko. Še moj večni projekt na "Večni poti 83" sem uspela zaključiti v začetku septembra...

 

 
 


just GrmO

2011-02-09
Triglav, impressive winter ascent

Luka Krajnc and Andrej Grmovsek carried out hard winter ascent up the North Face of Triglav (2864m) Sanjski Joža (VI/V,M7+, 1050m).
2010-09-20
How was it in Canada? WILD!

On the expedition to the Cirque of the Unclimbables Tanja and Andrej were fascinated by the sheer wilderness of Canadian North. They went trough real wilderness adventure with lot of good climbing, to much bush hiking and not enough scenic paddling!
2010-07-20
Via Sandro Pertini and Via Cattedrale

Luka Krajnc and Andrej Grmovšek finsihed short visit to the Dolomites with the first free ascent of Via Sandro Pertini, Cima Grande (7c, 250m) and free ascent of the magnificent Via Cattedrale (8a+ or 8a, 650m, 850m long), Marmolada.
2010-01-26
Perfect winter climbing conditions in Slovenian Alps

This winter brings almost unreal conditions to most of the Slovenian alpine walls and an increasing number of Slovenian alpinists found real climbing treasures in the hills!
2009-10-01
Are we afraid of sharks?

Famous and still unclimbed Meru Sharks Fin had turned away jet another climbing team. Beginners lessons for “old experts?” Silvo, Marko and Andrej.
2009-06-18
When everything goes well!

Andrej fight to the end ... and at the end did a one-day free ascent of route Donnafugata, 8a, 750m, Torre Trieste.
2009-05-29
Perfect Morocco

The expedition to Morocco was really great. We were enraptured with its diversity and hospitability of the local people. And especially with unbelievably amounts of reddish walls, one of the best limestone climbing cliffs we know!
2009-03-31
NO winter SIESTA

Amazing busy winter season for Andrej and Marko with some really good and well done routes around Alps like Illuminati and No Siesta! Great climbers on great routes and they don't have any siesta!

2008-09-07
Climbing in South Greenland

Really great climbing expedition, on which we found excelent rock, great weather, many long routes, good friends, beautiful nature and perfect timing.

2008-02-08
Free Mix Lines above Chamonix

Good winter season above Chamonix during which Andrej and Marko were looking for good and chalenging mix routes.


Show all news
Oblikovanje in izvedba: Branko Ivanek, 2005  © [grmoclimb.net] Tanja & Andrej Grmovšek, 2005 - 2024