grmoclimb.net Living the Dream.

Zen

 Zadnja odprava

#2 Balkan tour 2014

Več novic iz odprave... 
 
 Zadnje v galeriji

Celotna galerija
2017

 
 Zadnja smer

Podrobneje
Sreča na vrvici, Planjava

 


Novice


1:0

Kaj vse se človeku lahko zgodi! Za naju tako zelo neverjetno, da je vredno zapisa.
 

Dan D za marsikaterega Slovenca in Slovenko je bil dan nogometne tekme Slovenija - Rusija. V Mariboru zavlada ob takih dogodkih izredno stanje in človek si želi samo to, da gre vse mimo. In potem se zgodi nama, totalnima nogometnima nenavijačema, da naju na pločniku sredi belega dne "pričakata" dve karti za to zgodovinsko nogometno tekmo.

Vstopnici sem na poti na fitnes pobrala kot smet iz pločnika in ko sem videla kaj sem pobrala nisem mogla verjeti! Potem je sledilo nekajurno premlevanje ali si sploh upava na večerno tekmo z najdenimi kartami, kaj če prideva na kakšno "napačno" tribuno, pa kaj naj sploh počneva na tekmi, midva, ki še ja nikoli nisva bila na tekmi,... In kaj bi kdo drug naredil z najinima kartama - ja šel bi na tekmo, ker to se ne ponovi! In na koncu sva res šla, s cmokom v grlu, na najino prvo fuzbal tekmo. Sva si rekla, da če že midva greva, potem morajo zmagat. In so! Pa še sploh ni bilo slabo, biti med prepevajočo in rjovečo množico, ki je poskrbela za res neverjetno vzdušje. Zagotovo sva bila edina med celo desettisočglavo množico, ki se jima ni kaj prida sanjalo o vsej zadevi. 

Sedaj vsaj veva kam greva naslednje leto na plezalno odpravo... v Južno Afriko seveda, pa na finale naših! hihi

 

Drugače pa se nama je dogajalo tudi na vseh drugih področjih! Zadnja dva meseca sva imela na obisku mojo sekico Ando s svojo familijo in spet je bilo fajn! Prave face so, da se čisto vsako leto potrudijo priti na obisk iz daljne Amerike! Letos sta ta mala dva tukaj celo obiskovala vrtec in ja, oba govorita tudi slovensko in to tako, ta pravo štajerščino.

Midva z Andrejem pa sva po njegovem prihodu domov uživala najin skupen čas, seveda šla pretegovati mišice, telo in duha na različne konce, sedaj pa sva v najini vsakoletni mučilnici, fitnesu kjer krepiva vse tiste kontra in ta švoh mišice, ki bi naj pripomogle k zmanjšanju problemov in poškodb. Ni nama dolgčas in že komaj čakava na novoletne aktivnosti v Alpah!

 


Na sliki pa "naši zlati fantje" tik po zaključeni tekmi, na začetku enkratnega slavja, ki je Maribor za trenutek naredil vseslovenski.

 
 


just GrmO

2011-02-09
Triglav, impressive winter ascent

Luka Krajnc and Andrej Grmovsek carried out hard winter ascent up the North Face of Triglav (2864m) Sanjski Joža (VI/V,M7+, 1050m).
2010-09-20
How was it in Canada? WILD!

On the expedition to the Cirque of the Unclimbables Tanja and Andrej were fascinated by the sheer wilderness of Canadian North. They went trough real wilderness adventure with lot of good climbing, to much bush hiking and not enough scenic paddling!
2010-07-20
Via Sandro Pertini and Via Cattedrale

Luka Krajnc and Andrej Grmovšek finsihed short visit to the Dolomites with the first free ascent of Via Sandro Pertini, Cima Grande (7c, 250m) and free ascent of the magnificent Via Cattedrale (8a+ or 8a, 650m, 850m long), Marmolada.
2010-01-26
Perfect winter climbing conditions in Slovenian Alps

This winter brings almost unreal conditions to most of the Slovenian alpine walls and an increasing number of Slovenian alpinists found real climbing treasures in the hills!
2009-10-01
Are we afraid of sharks?

Famous and still unclimbed Meru Sharks Fin had turned away jet another climbing team. Beginners lessons for “old experts?” Silvo, Marko and Andrej.
2009-06-18
When everything goes well!

Andrej fight to the end ... and at the end did a one-day free ascent of route Donnafugata, 8a, 750m, Torre Trieste.
2009-05-29
Perfect Morocco

The expedition to Morocco was really great. We were enraptured with its diversity and hospitability of the local people. And especially with unbelievably amounts of reddish walls, one of the best limestone climbing cliffs we know!
2009-03-31
NO winter SIESTA

Amazing busy winter season for Andrej and Marko with some really good and well done routes around Alps like Illuminati and No Siesta! Great climbers on great routes and they don't have any siesta!

2008-09-07
Climbing in South Greenland

Really great climbing expedition, on which we found excelent rock, great weather, many long routes, good friends, beautiful nature and perfect timing.

2008-02-08
Free Mix Lines above Chamonix

Good winter season above Chamonix during which Andrej and Marko were looking for good and chalenging mix routes.


Show all news
Oblikovanje in izvedba: Branko Ivanek, 2005  © [grmoclimb.net] Tanja & Andrej Grmovšek, 2005 - 2024